Vestjysk musiker og grejnørd

Mange års erfaring indenfor branchen

Kronborg Elektronik

Kronborg Elektronik er en lille virksomhed i Esbjerg der tilbyder reparation og service af elektronisk udstyr, med særligt fokus på vintage hi-fi, analogt studieudstyr, musikinstrumenter, forstærkere, installationer og lign. Kronborg Elektronik kan også tilbyde montage og design af printplader, kabelsystemer og lign. både inden for industri og underholdningsbranchen. Der tilbydes også udlejning af musikudstyr, heriblandt PA-anlæg, mikrofoner, lys og andet udstyr til live-brug.

I samarbejde med andre personer og virksomheder inden for både musik og elektronikbranchen kan der udføres en bred vifte af forskellige opgaver, både inden for musikteknik og industriteknik.

HVEM ER KRONBORG?

Kronborg Elektronik drives til dagligt af Christian Kronborg Højen, 32 år og kommer fra Esbjerg. Jeg er uddannet elektronikfagtekniker og har haft elektronikken som en stor del af mit liv, helt fra da jeg som barn begyndte at skille defekte videomaskiner ad. Jeg fik min første loddekolbe og elektronik-byggesæt som 9-årig og har ikke sluppet det siden.

Elektronik

Størstedelen af det arbejde der laves hos Kronborg Elektronik er selvfølgelig elektronik. Jeg sætter en stor ære i den faglige stolthed i håndværket og ser opgaverne som mere end bare arbejde. Det er også med stor interesse i det tekniske aspekt og derfor behandler jeg alle enheder som var det mine egne.

Live Lyd

En af de services jeg tilbyder i virksomheden er også live lydteknik på professionelt plan. Jeg arbejder som freelance-tekniker på spillesteder, på tour med bands og til enkeltstående opgaver. Jeg har en del udstyr i udlejning, bl.a. PA-anlæg, monitors, mikrofoner, trådløst udstyr, lys og lign. Her på siden findes bl.a. en liste over disponibelt udstyr og udvalgte lejepriser.

Musik

Ud over at have interesseret mig for elektronik det meste af mit liv har jeg spillet musik i lige så lang tid, de seneste 6 år på semi-professionelt plan. Jeg driver også et lydstudie med både analogt og digitalt studieudstyr. Jeg har som musiker og studietekniker både erfaring med pladeudgivelser, koncerter og musikkomposition. Meget af det udstyr som folk indleverer til reparation er derfor også noget jeg har personligt kendskab til og brugt i min dagligdag.

Jeg har en del års erfaring inden for elektronik, jeg har været i lære og senere ansat hos MacArtney A/S mellem 2008 og 2017 og sideløbende fået en del erfaring med lydteknik. Jeg har også udført reparationer af musikudstyr ved siden af mit fuldtidsarbejde i en del år, samtidig med jeg har arbejdet som freelance lydtekniker hos bl.a. Tobakken, Huset og Konfus i Esbjerg og både som freelance og fast tekniker for flere bands.
Jeg er uddannet elektronikfagtekniker (også kendt som elektronikmekaniker) mellem 2007 og 2011 hos MacArtney A/S og EUC Syd i Sønderborg med topkarakterer til svendeprøven. Jeg har kursus i bl.a. epoxy sikkerhed, grundlæggende EMC og switch mode PSU samt tidligere haft HUET/BOSC (offshore).

Jeg er delvist autodidakt ligesom mange andre inden for lydtekniker-branchen og har gennem flere år arbejdet mig til min erfaring både inden for lydteknik og musikproduktion.